Aika on jälleen rientänyt kuin hirvi ja paljon on tapahtunut! Kuumimmat tapahtumat ovat lauantailta...

Lauantaina 20.10. olivat siis odotetut Seinäjoen näyttelyt, hui! Mua jännitti ehkä enemmän kuin laki salli, jo viikkoa ennen tapahtumaa! Minna kävi silloin trimmaamassa Hymyn tursottavat tassukarvat ja pörrökurren korvat :) Hymy itse otti jo silloin prinsessan asenteen, maata köllötti silmät ummessa pöydällä saksien klipsiessä. Marko joutui kannattelemaan neidin päätä kun hänen armonsa itse otti niin rennosti... :)

1003171.jpg 

Alkuviikosta jo pelkäsin jääkö Hymyn näytelmät väliin. Samana sunnuntaina kun Minna oli trimmaamassa aloitti Hymy iltapäivällä melkoisen pissirallin. Vartin-puolen tunnin välein se pyysi ulos ja olin ihan varma että sillä on pissiitti. Maanatai aamuna Marko varustettiin pitkävartisella löylykauhalla ja yhdellä kappaleella shelttejä remmin päässä ja laitettiin ulos näytteen ottoon. Kolmen vartin päästä sisään tuli käpynsä polttanut mies, tyhjä löylykauha ja syvästi tuhahteleva sheltti... Ei siis positiivistä tulosta. Vaihdettiin löylykauhan ja remmin vartijaa ja vajaan vartin maanittelun jälkeen Hymy kyykki kasvimaalle eikä ollut moksiskaan kun tuikkasin kauhan sen takapuolen alle. Ilmeisen hyvin siis harjoiteltu ensimmäisellä kierroksella ;) Ell ei onneksi löytynyt pissiittiä eikä ultrassa virtsakiviä tai muuta häikkää. Näin ollen epäili lievää juoksujen jälkeistä emätinärsytystä, vehkeet vielä hieman turvoksissa ja suositteli maitohappokuuria. Eikä ole tuo pissirallikaan uusinut sunnuntain jälkeen... Joten tarina jatkuu :)

Perjantai-iltana pestiin ja föönattiin ja Hymyllä sama asenne jatkui, tehkää te, minä olen vaan nättinä :) No, ei se peseminen mieluisinta hommaa ollut, vallankaan kun mä ähisin ja puhkuin masuni kanssa Hymyn päällä suihkuletkujen ja pyyhkeiden kanssa mutta hyvinhän tuo meni. Marko joutui föönihommiin kun mun oli pakko ottaa pötköttelyt pesujen jälkeen ;). Olen melko varma että Hymy seisoisi vaikka dymamiittinipun päällä jos siitä vain namia tarjottaisiin, niin ahne se on. Fööni on ainut kapine jonka tiedän aiheuttaneen Hymylle epämiellyttän olon pennusta lähtien. Silloinkin se kipitti aamusin heti pois vessan ovelta kun näki mun ryhtyvän kuivaamaan hiuksiani ja istui olkkarin lattialla luimistellen korviaan. Nyt se katsoi fööniä inhoten kun Marko haki sen, mutta seistä nakutti rahin päällä kuin patsas koko kuivushomman ajan kun tarjolla oli karkkia ;) Ruoka se prinsessakin nättinä pitää :D!

Marko, Minna, Päivikki, Paukku ja neidit Hymy, Sooda ja Pirta lähtivät lauantaiaamuna kohti Seinäjokea puoli seitsemän tuntumassa. Mä olin valvonut ja jännännyt koko edelisen yön ja jatkoin torkkumista sen jälkeen aamupäivän ja illan. Shelttien kehä alkoi kymmeneltä ja niin alkoi tunnelma kohota myös Hytölänlaidan kotisohvalla, unet kaikkosi ja "Late ja Lissukin" aloitti oman peukuttamisensa masussa :) Päivikki oli matkassa kaikkien kolmen koiran händlerinä. Pirtan kehä oli venynyt venymistään ja näytti jo siltä ettei Päivikki ehdi Hymyä esittämään. Onneksi Miira oli ollut valmiina auttamaan ja esittämään Hymyn, iso kiitos siitä! Päivikki oli kuin olikin lopulta ehtinyt, Pirtan saatua omasta kehästään ERIn ja päästyä ryhmäkehään iltapäivälle jatkoon, onneksi olkoon vielä!

Tuomarina shelteillä oli ruotsalainen Bengt-Åke Borgen seuranaan harjoitusarvostelija Juha Putkonen. Hymy oli esiintynyt kehässä hienosti ensikertalaiseksi ja tuomarit olivatkin maininneet Päivikille että se erottui edukseen heti. Kuten ennalta jo arvailin, oli Hymy ravatessaan kantanut häntäänsä selkälinjan jatkona/yläpuolella, ainoat moitteet mitä se sai ;) Ja näin, kuten tuomari oli todennut, "hännän mitan" hävinneenä, Hymy sijoittui junioriluokassa toiseksi ja sai ihka ekan VAALEANPUNAISEN arvostelunsa! Mä olin kotona pakahtua, musta se oli voittanut koko homman jo pelkästään sillä että oli ollut niin reipas, rohkea ja avoin ekoissa näytelmissään, tuloksesta viis!

Alla Paulan ottamia kehäkuvia.

Ensin pitää kaunistautua...

1003242.jpg

Ja sitten odottaa...

1003245.jpg

... ja odottaa omaa vuoroaan...

1003246.jpg

Kunnes vihdoin päästään tositoimiin!

1003250.jpg

1003282.jpg

Alla kuvassa Hymyn perässä oleva voitti junnuluokan

1003253.jpg

Ja palkittavana :)

1003254.jpg

Mä, vähän vielä pihalla näistä näyttelykuvioista, luulin että homma päättyisi tähän mutta aina vain piti jatkaa kotonakin jännäämistä. Ensin peukuttaa Soodalle avoimeen luokkaan ja sertin metsäsytykseen, valitettavasti serti jäi saamatta mutta hienosti luokan kakkonen ERI ja vara-serti. Mutta molempien taival jatkui paras narttu-kehään ja mua jänskätti ettei Hymyltä vaan tule pissit kehään, kuten olin yöllä unta nähnyt... Sekun on sellainen pinnari että silmät jo välillä kelluu eikä neiti vaan kyyki kun on niin paljon muuta kiirettä... Alla prinsessat odottamassa.

1003249.jpg

Paras narttu-kehästä junnut käteltiin pois ensimmäisinä Soodan jatkaessa ja sijoittuessa hienosti kolmanneksi. Kiitos Minnalle joka polveaan uhmaten esitti Hymyn Päivikin esittäessä Soodan! Hienosti oli Hymy jaksanut tsempata vielä tämänkin kehän pyörähtelyt vaikka väsymys jo painoikin, kuten kehän ulkopuolella huomasi... Isin kainoloon oli ihana päästä kun homma oli ohi! Hymystä on muutenkin tullut vähän "isin tyttö"...

1003256.jpg

Tässä vielä Hymyn arvostelu ja linkki shelttiyhdistyksen tulossivuille.

Erinomainen tyyppi, hyvänkokoinen narttu, feminiininen pää. Hieman vaaleat, pyöreät silmät. Kauniit korvat, riittävä runko, liikkuu ok. Seisoo hieman ulkoasentoisesti takaa. Voisi olla parempi häntä.

http://www.shetlanninlammaskoirat.fi/index.php?action[]=IArticleShow::showArticle('8734')

Kiitos vielä kerran Minnalle ja Päivikille kaikesta mitä Hymyn eteen teitte!

Näin meni siis Hymelin eka näytelmämatka ja mäkään en sillä välin synnyttänyt vaikka aika "liekeissä" kotona olinkin ;) Kotiin tultuaan neiti oli ihan kuitti ja otti prinsessaunia keskellä olkkaria, rahin päällä :)

1003309.jpg

Paljon muutakin on mahtunut viimeiseen viikkoon, ihanaa Paukku kun olit lomailemassa ja touhuamassa sekä pitämässä mulle seuraa! Pokekin rakastaa Paukkua, ainahan pieni bokseri tädin syliin mahtuu... Eikä tee edes tiukkaa. Poke röhnötti Paukun sylissä parisen tuntia eikä Paukku raaskinut sitä pois siitä häätää. Silla seurauksella että jommalla kummalla ei kiertänyt veri jaloissa :D!

1003372.jpg