No, ehkei nyt sentään jäässä mutta allekirjoittaneelle iski varsinainen tietokone-burn out. Olen ihan pakotettuna käynyt vain hoitamassa hät hätää pakolliset sähköpostit ja suorastaan karttanut nettiin kirjautumista. No, nyt muutaman viikon tauon jälkeen olikin sitten ihan mahtavaa käydä lukemassa sisarusten, Riemun ja Demon blogit ja vierailla äippä-Mupen sivustoilla. Josko tämä tästä taas viriäisi nytkun ollaan kesälaitumilla.

Hymyn kanssa koulutkin nyt agilityä lukuunottamatta ovat kesätauolla. Näyttelykoulutuksen viimeisellä kerralla ennen juhannusta oli epävirallinen kurssin "loppunäyttely". Tuomarina oli kokenut, "hyvä silmäinen" händleri joka on pyörinyt kehässä monen eri rotuisen esitettävän kanssa. Arvostelu koostui tässä näytteylyssä nyt lähinnä siitä miten koira esitettiin, miten se käyttäytyi kehässä, antoi tuomarin tutustua ja etekin miten koira esitettäessä liikkui. Tuomari antoi välintöntä palautetta ja näyttelyn aikana oli tarkoitus myös pystyä parantamaan koiran esittämistä näiden oheiden mukaisesti. Hymy oli oma iloinen itsensä, porukan nuorin ja pienin. Se liikkui erinomaiseti, antoi tutkia itsensä, seisoi kauniisti (sain palautetta miten korjata asentoa paremmaksi) ja antoi iloisen ja energisen vaikutelman. Ja hitsi vie, voitti koko näyttelyn :) No, kyseessähän oli toki ihan vain leikkinäyttely mutta olin hirmu iloinen koska itselleni tämä "voitto" oli merkityksellinen. En ole ennen Hymyä kiertänyt kertaakaan näyttelykehässä, tiennyt tuon taivaallista koiran esittämisestä (en tiedä sitä nytkään paljoa mutten ehkä jännitä enää) ja kehän laidallakin olin ollut vain kaksi kertaa turistina. Joten koin itse saavani paljon koko kurssista. Hymyllehän se oli vain kertakaikkisen ihanaa pyöriä ympyrää kun mamma on aivan mahdoton namikone... :)

Pentutokon loppukoe meillä oli torstaina. Viime viikkojen harjoittelu oli jäänyt aika vähiin mutta mentiin asenteellä "lahjattomat reenaa".... Koska kyseessä on ihan alkeistokokurssi sai koiraa avustaa liikesuoritusten tekemisessä ja esim. nami/palkka sai olla esillä ja kehua/kannustaa sai suorituksen aikana. Arvostelu oli asteikolla ERITTÄIN HYVÄ (EH), HYVÄ (H), TYYDYTTÄVÄ (T), VÄLTTÄVÄ (V). Alla Hymyn eri osa-alueet:

  • luoksepäästävyys EH, koira antoi hienosti katsoa hampaat
  • paikallaolo maassa 30 sek EH (täysi aika, tämä oli se mitä eniten jännäsin koska on ollut vaikea)
  • seuraaminen EH, katsekontakti upea ( :D )
  • liikkeestä maahanmeno EH, nopea ja suora
  • luoksetulo EH, luoksetulo vauhdikas ja istuminen nopea ja tiivis
  • liikkeestä seisominen EH, onnistunut, koira rauhoittui, makupala ei ollut apuna, ERITTÄIN TAITAVA :)
  • noutaminen lelulla EH, nouti leulun ja toi sen ohjaajalleen vaikkakin pienen kunniakierroksen kautta ;)
  • hyppy H, onnistunut seuraaminen ja hyppy, istuminen hypyn jälkeisen seuraamisen päätteeksi hidas
  • paikalla istuminen 30 sek EH, täysi aika, istuminen rauhallista ja kontakti pysyi suurimmaksi osaksi
  • yleisvaikutelma EH, loppuarvio: Hymy oli oikein innokas ja työskentely reipasta. Keskittyminen oikein hyvä ja katsekontakti toimiva, tulee helposti. Osaaminen hienoa. Ohjaajan käskyt selkeät, miellyttävät, hyvät kehut! Oikein hienoa yhteistyötä!

Nyt tarvitaan vain mahdottoman kova toko-kärpäsen purema mulle! Kurssi oli oikein mukava ja Hymyn kanssa kaikki sujui niin helposti, kotiläksytkin tuli ajoittain tehtyä laiskasti joten potentiaalia kyllä olisi pennelissä vaikka mihin! No, lupailin kyllä Tuirelle jossain vaiheessa lähteä jatkokurssille...

Alkuviikko menikin koirakoplalla vauhdikkaasti. Paula ja Pixu tulivat Seinäjoelta maanataina ja viipyivät torstaihin. Hymy ja Pixu luukuttivat päivät menemään Kipan aina välillä armollisesti alistuessa vauhtiin mukaan. Tytöt huilailivat välillä pensaiden varjossa ja jatkoivat vauhdikasta ralliaan iltaan saakka. Pixu keksi hyvän viilennyskeinonkin. Takapihan rännin alla on noin 70l vetoinen saavi keräämässä sadevettä ja neitokainen kävi ottamassa pikku pulahdukset vilvoittavassa vedessä tämän tuosta. Näky oli aika hupaisa kun se ui saavisaa ympyrää, nenä ja hännänpää yhdessä :) Poke ei akkojen ralliin jaksanut lähteä, ottipa vain raitoineen arskaa...

721065.jpg

Paula ja Pixu veivät auringon ja kaunin ilman mennessään torstaina ja meidän kaverit ottivat koko päivän sohvalla köllöä ja voimia takaisin. Edes Hymy ei jaksanut pakollisia pissi-ruoka-juoma menoja enempää liikahtaa.

721072.jpg