Kyllä on taas kylmää. Tänäkin aamuna -28,5 astetta. Päivällä mittari näytti -15 mutta on jo taas painunut -20 asteeseen. Ja sisällä kierrokset senkun nousee. Nyt on koko sakki huilimassa, melkoinen ralli olikin käynissä kun tulin töistä...

Aamukin alkoi jo reippaasti. Nukuttiin koko orkka pitkät yöunet, painuttiin pehkuihin eilen illalla jo ennen kymmentä. Hymy oli, kuten joka aamu, klo 6 sitä mieltä että rakko räjähtää, asioille on päästävä. Itse ei voinut kuin yhtyä edelliseen... Mummoyökkäripaita päällä, silmät unihiekalla, painelin pentu kainalossa ulos kumppareissa ja toppatakissa. Ja voin sanoa että se -28,5 astetta kyllä sai melkoisen vedon aikaiseksi sen mekon sisällä :O) Ei nimittäin uni silmissä kauvaa pysynyt!

Hymy touhusi jo koko aamun, vei kodinhoitohuoneen lattialta kaiken mennesään ympäri huushollia. Löysin kaksi paritonta sukkaa vielä äsken olkkarista ja yhdet pitkät kalsarit pesuhuoneesta ja lattiamoppi on kulkenut Hymelion perässä uskollisesti tähän asti. Annoin ruuat ennen töihin lähtöä ja vedin siinä samalla vaatetta niskaan kun valvoin että jokainen (=Hymy) pysyy omalla kipollaan. Meillä on eteisessä sellainen liukuovellinen ulkovaatekaappi. Kun sain topparit päälle, vedin oven kiinni ja aloin kasaamaan ruokakuppeja pois. Kun sain kupit käsistäni kodinhoitohuoneen altaaseen huutelin Hymyä vielä ulos pissille ja kakalle. Ei kuulu ei näy, vaikka yleensä on salamana paikalla kun tuulikaapin ovi aukeaa. UUdet huhuilut muttei tulosta. Hemmetti, missä se koira on, kello käy... Piti oikein pysähtyä ja miettiä missä sen kakaran viimeiseksi näin. Kipan tyhjällä ruokakupilla liukuovikaapin edessä. Sinne siis, ne kolme askelta :) No, ei ole johtolankoja edelleenkään?? Ihmettelin oikein ääneen "missä se Hymy on?" Kuului pieni kolaus ja kohta uusi. Hitsiläinen, se pentu on siellä kaapissa!!! Avasin liukuovet ja niiden takaa löytyi onnellinen Hymy järsimässä Markon sisäpelikenkien nauhojen päistä niitä "kovikkeita" (mun vaelluskengistä on syöty jo kaikki neljä). "Mutsi, tää on nasta mesta!"

Töiden jälkeen Pokea viirasi oikein kunnolla. Papalla oli kova touhu päällä sisällä, lelukoppa sai kyytiä ja kaikki muukin mikä eteen vauhdissa osui. Kipa ja Hymy ottivat kunnon mattopainia ja mun piti oikein pidätellä itseäni etten mene väliin. Ryhdyin puuhaamaan takkaa lämpimäksi. Se tuhkaluukku, joka olisi pitänyt tyhjentää jo ainakin 3 pesällistä sitten, oli aina vaan täynnä, oikein "ylitäynnä". No, ei kun kontilleen lattialle ja vetämään laatikkoa ulos. Ne jotka on tyhjännyt täyttä tuhkalaatikkoa tietää mitä se on, vähänkin kun hönkäset tai käsi tärähtää niin sitä tuhkaa karistaa ja leijailee ympäriinsä. Tee sama toimitus kolmen nelijalkaisen, psykedeelisesti asiaan paneutuvan avustajan kanssa! Poke makasi vasemmalla puolella, Kipa kurkkaili Poken lavan yli ja Hymy tunki oikeaan kainaloon. Kaikilla sama ilme - tuolla on takuulla jotain supermahtavaa joka on vain MULLE! Sain tuhklaatikon ulos ja hemmetti, Hymy päätti tehdä "vaatekaapit". Koska olen pieni, mahdun myös tuonne luukkuun! Määrätietoisesti se ryhtyi työntämään päätään sisälle ja mä mietin että hampaillako sen hännästä otan kiinni! Molemmilla käsillä oli pidettävä tuhkalaatikosta kiinni ja varottava ettei laatikko heilahda ja tupsauta sisältöään lattialle. No Hymy päätti kuitenkin nyt muilta kiireiltään jättää siihen luukkuun tutustumisen toiseen kertaan ja viipotti mopin luo... Mä selvisin ulos tuhkieni kanssa enemmittä sotkuitta vaikka olisihan tuo moppaaja ollut valmiudessa...!

Nyt kopla on jo taas hereillä ja mattopainit jakuu. Tosin Kipa on nyt sohvalla ja Hymy seisoo sohvaa vasten ja mahtava hammastelu-irvistely on käynnissä. Tai olisko se nyt sitten pystypainia. Täytyy ottaa toinen kohta jäähylle. Odotan että Marko tulisi kotiin JYPin pelistä, pakko on lähteä isojen kanssa vielä ulos pakkasesta huolimatta, Pokekaan ei oikein nyt pysy raidoissaan...