Lyhyt mamma-loma loppui. Heräsin klo 5.50 jotta ehtisin puuhailla aamulla etenkin Hymyn kanssa. Vaikea oli herätä mutta se kannatti, Hymyä riitti :) Koko sakki pissille ja ruokakupit eteen, Hymykin söi koko satsin. Ehdin jopa ajoissa töihin ;) Marko lähti sitten kymmenen pintaan, oli antanut Hymylle toisen erän sapuskaa mutta oli neidin massu ollut vielä kovin täysi. "Survival-kit" keittiön lattialle läväytettynä juuri ennen lähtöä oli saanut sakin hiljaiseksi. Orthex-kopallinen leluja (ei liian mieluisia Kipalle) ja vessapaperirullahylsy-namipiiloja teki vaikutuksen Hymyyn, se ei ollut edes vilkaissut kun Marko lähti.

Koskaan ei ole mun työpäivä tuntunut näin pitkältä. Työkaverit ehdotti jo että soittaisin kotiin. Poke kuulemma saattaisi vastata. "Joo, hyvin menee, syötiin just marsu". Apua. Harkitsin kyllä webbikameran asentamista eteiseen mutta työnantaja ei olisi ehkä ollut mielissään työajankäytöstä. Kotimatkalla ei onneksi taida olla liikennekameroita. Keskinopeus taajama-aluella oli noin 65 km/h. Onneksi Matti ei sattunut Laajavuoren kohdalla samalle baanalle opelin kanssa yhdyskuntapalvelu-latukoneellaan. Olisi tullut pahaa jälkeä.

Kotioven takana oli aivan liian hiljaista, siis vain hiljaista, ei mitään muuta. Eteisestä löytyi kolme heiluvaa häntää. Kyllä oli äiteen syrän kevyt... Koitin olla mahdollisimman cool, diipa-daapa, tulin kotiin, ulkokamppet pois, laukku keittiöön, jahas täällä on koiria... Ulos pissalle ja kun isot häipyi metsään (=Poke puunrunkoja suihkuttamaan ja Kipa huutamaan naapurin pihaan) pussailin Hymyn hengiltä. Se teki pissit ja pukitteli pitkin pihaa. Jatkoin sisällä passiivisena oloa ruokailun jälkeen vielä vartin verran ja silittelin sitten kaikkia tasapuolisesti. Pitää olla jatkossa pidempään passiivinen ja odottaa että käyvät pötköttelemään tms. Kipa käy näköjään sen verran kierroksilla ja on musta mustis. Hymy oli mun vieressä lattialla, Kipa tuli siihen jonkun olemattoman räsyn kanssa ja Hymy kiinnostui. Kipa pyöräytti sen välittömästi, eka kerta. Mitään "fyysistä" vauriota ei tapahtunut mutta Hymy kiljui ja juoksi eteiseen. Sieltä se hiippaili kohta takaisin ja pyöri hetken vähän epävarmana. Aloin tekemään purkkihernekeitosta gourmeeta (Minnalle tiedoksi että tuli paljon,riittää) ja isot kävi kohta maate lattialle. Hymy katseli hetken, kävi kohta näykkimään Poken korvia ja haki Kipaa leikkiin (arvatkaa lähtikö vielä). Ei ehkä henkisiäkään vaurioita. Sen verran Kipasta vielä että koko ajan jää sulaa, on vain annettava aikaa.

Mutta uskomaton on Hymy Alanen-Haavisto, 8½ vkoa pieni. Tiedoksenne kerrottakoon että hän oli tehnyt päivän aikana 4 pissit ja yhdet kakat (Poken massun sisällöstä ei tietoa), KAIKKI PAPERILLE! Tämän on pakko olla unta ja satua ja jonain (lähi)päivänä pissikakkisota julistetaan alkaneeksi. Olen siihen henkisesti varautunut. Ja serlalla sekä tolu-suihkeella aseistettu hampaisiin asti. Aamen.